Jeugdpagina


Als je zelf wilt schieten

Als je nu denkt, goh wat een leuke sport, dan kun je bij onze vereniging terecht voor een introductiecursus. Mocht je daarna lid willen worden dan kan je, als hier plek voor is, in een van de jeugd groepen instromen.(jeugdgroep leeftijdsgrens tot 18 jaar ) Daar wordt je verder begeleid door een jeugdtrainer en of een jeugd begeleider. Deze trainingen zijn op maandagavond en vrijdagavond,zie de club agenda of de pagina openingstijden voor de aanvangstijden en duur van de training.

De indeling in een van deze groepen gebeurd na overleg met de trainers en het bestuur. Deelnemen aan deze trainingen vraagt wel dat je op tijd aanwezig bent voor de aanvang van de training, ivm het opbouwen van de bogen. En als je onverwacht verhinderd bent voor de training moet je dit wel melden voor de aanvang van de training.

Tijdens het boogschieten, zowel op de training als bij wedstrijden, club of andere wedstrijden staan de veiligheidsregels voorop. Volg dus altijd de aanwijzingen op van de trainers of begeleiding over het hanteren van de boog en de regels hiervoor. Het niet opvolgen van deze regels kunnen gevolgen hebben voor verdere deelname aan de training.

Wat heb je nodig?

Als je net begint bij onze vereniging kan je een boog huren voor 15 euro per maand.. Ook de andere materialen zoals pijlen zijn aanwezig. Mocht je het echt leuk vinden en een eigen boog willen dan kost een boog voor beginners ongeveer 150 euro. De andere benodigdheden zijn niet zo duur.

Voor het schieten heb je lekker zittende kleding nodig (sportkleding) en een paar goed zittende schoenen. Er mag niet met open schoenen worden geschoten. De kleding moet niet te ruim zijn en geen loshangende delen hebben (wijde blouse of een klep van een borstzakje), want dan heb je kans dat de pees erachter blijft hangen. Dit heeft natuurlijk invloed op je schot.
De kleding moet eventueel ook beschermen tegen wisselende weersomstandigheden (regen en wind). Veel schutters gebruiken buiten een petje tegen de zon.

Wat heeft onze vereniging te bieden?

Onze vereniging heeft een actieve jeugdgroep. Wij organiseren allerlei extra wedstrijden, zoals een kerstverschieting waar men bijvoorbeeld op kerstballen mag schieten! Ook wordt er Queensday animalround gehouden. een 3d wedstrijd op en rond het gebouw van de Saense.

 

Kijk bij handboogschieten als sport voor informatie over wedstrijden.

Natuurlijk kan er bij onze vereniging ook aan de jeugdcompetitie deelgenomen worden.
Zo ontmoet je andere sporters en verenigingen.

Mocht je nu heel erg goed zijn dan kan het zijn dat je een extra training mag meedoen.Hiervoor zijn speciale Regio- en Rayon trainingen. Als je echt goed bent kan het zelfs zijn dat ze je voor jong Oranje vragen. Dan ben je eigenlijk al een topsporter.

Maar je mag natuurlijk ook voor de fun blijven schieten, dat is het mooie van boogschieten, je kan er op elke manier veel plezier aan beleven!

Terug naar boven

Meest recente berichten