Postal Round 2023/2024

De Portsmouth Round, International Postal Archery Competition start.

November komt er weer aan en daarom is het tijd om de voorbereidingen voor de nieuwe Postal wedstrijd te starten.

We schieten 5 keer een Portsmouth Round. Eerste ronde in november, tweede in december enzovoort tot de laatste ronde in maart.
Een ronde bestaat uit twee keer drie testpijlen, gevolgd door twee rondes van 30 pijlen (tien keer drie pijlen) met een kleine pauze ertussen. De afstand is 20 meter (18 meter) met gezichten van 60 cm, samengestelde boogschutters gebruiken de binnenste tien zone.

Als voor sommige boogschutters, vanwege leeftijd of lichamelijke handicap, 60 pijlen te lang is voor een wedstrijd (het wordt bijvoorbeeld te laat om een ​​ronde op één avond af te maken), mogen ze ofwel twee halve rondes op verschillende dagen schieten, of de score nadat 30 pijlen is verdubbeld.

Uiteraard wordt deze beslissing genomen door de wedstrijdsecretaris Wouter Aalsma voor de Saense voordat de wedstrijden beginnen.

Administratie uitslagen

De wedstrijdsecretaris stuurt de maandresultaten in vóór de 25e van de maand, zodat de lijst met totale resultaten kan worden samengesteld en verspreid voordat de nieuwe maand begint en elke schutter de totale resultaten kan zien voordat de nieuwe ronde wordt geschoten.